Herinnerings sieraden

Bij deze sieraden gaat ’t om ’n dierbare herinnering aan ’n persoon die je ontvallen is maar toch graag iets tastbaars hebt als nagedachtenis.

Herinneringssieraden materiaal

Net als in andere sieraden kunnen in herinneringssieraden ook verschillende materialen gebruikt worden waaronder geelgoud, witgoud, roodgoud en zilver. Soms is een combinatie van materialen ook mogelijk, dat hangt echter sterk af van de vormgeving van het sieraad.

Als men aan een herinneringssieraad denkt, denkt men meteen aan de as van een overledenen, die men toch graag dichtbij wil hebben. Deze as kan ik dan verwerken in een sieraad waar ik geheel in overleg met U een hele persoonlijke creatie van maak, waarbij wel het technische aspect niet uit het oog verloren moeten worden aangezien er wel een holle ruimte gemaakt moet worden waar de as in komt te zitten.

Vingerafdruk

Naast het verwerken van een beetje as, van de dierbaar overledenen kan ik ook een vingerafdruk in een sieraad verwerken, dit hoeft echter niet alleen wanneer de persoon U ontvallen is. De vingerafdruk kunt U ook gebruiken als teken van liefde aan U partner in U trouwring.

Er zijn twee manieren om een vingerafdruk te maken, dat kan dmv ’n wasafdruk vereeuwigd worden, waarbij aangetekend dient te worden, dat zo’n afdruk nogal fijn is en wat meer oppervlakkig, dus afhankelijk in wat voor soort sieraad deze verwerkt wordt is de vingerafdruk aan slijtage onderhevig. Wanneer er ’n inkt afdruk is van de vinger kan deze als gravure in ’n sieraad verwerkt worden, deze methode is minder onderhevig aan slijtage waardoor de afdruk langer behouden blijft.

Samen in overleg met U kan ik er een klein beetje in bijdragen om de pijn wat te verzachten door een mooi sieraad te creëren.

Foto's

Ik laat u graag mijn creaties en werken in volle glorie zien.

Daarom heb ik op de pagina "Slideshows" een aantal fotoseries verzameld.

Kijk daar eens rustig naar.

Klik hier!