Ringen

Ontwerpen

Door met de mensen aan tafel te gaan zitten en een persoonlijk gesprek te voeren kom je er achter waar hun voorkeur qua ontwerp en materialen naar uitgaat. Ook door enkele voorbeelden te tonen, kunnen mensen zich wat beter voorstellen hoe een ring eruit komt te zien. Het is ook heel lastig je vanuit ’t platte vlak, in te beelden hoe ’n ring er ruimtelijk uitziet, temeer omdat je veelal uitgaat van ’n bovenaanzicht van ’n ontwerp.

 

Materialen

Er kunnen verschillende materialen gebruikt worden als basis voor ringen o.a. zilver, geelgoud, witgoud, roodgoud evt. kun je ook titanium gebruiken, alleen is dit materiaal niet te solderen en moeilijker te bewerken is, waardoor de mogelijkheden beperkt zijn.

De verschillende materialen zijn goed samen te combineren, evt. aangevuld met ’n edelsteen, waarvan de diamant de meest voorkomende is, vanwege zijn hardheid, mooie glans en lichtinval. Uiteraard kunnen desgewenst alle edelstenen in een ring gezet worden, waar echter wel naar gekeken moet worden is de hardheid, hoe zachter de steen, hoe sneller deze slijt.

Het is mooi als je er iets heel persoonlijks van kunt maken, op ’t lijf geschreven, en daar werk ik ook samen met de klant naar toe, per slot is ’t de bedoeling dat deze ring voor lange tijd met veel genot en comfort gedragen gaat worden.

Gebruiken van oud goud

Het is eveneens mogelijk om OUD GOUD, waar vaak emotionele waarde aanzitten te gebruiken voor de nieuw te creëren ring.

Foto's

Ik laat u graag mijn creaties en werken in volle glorie zien.

Daarom heb ik op de pagina "Slideshows" een aantal fotoseries verzameld.

Kijk daar eens rustig naar.

Klik hier!