Sluitingen

Er zijn heel veel verschillende soorten sluitingen; van heel eenvoudig tot zeer ingewikkelde. Waar ik naar probeer te streven en zeker bij ’n mooi parelsnoer, naar ’n mooie bijpassende sluiting die meteen als sieraad dienst doet en niet zo zeer als sluiting gezien wordt. Vaak doet ’n eenvoudige sluiting juist afbreuk aan ’t parelcollier of ander sieraad.

Door er een geheel van te maken krijg je ’n goed evenwicht tussen collier en sluiting, de grootte van de parels of ander soortig collier moet kloppen met de grootte van de sluiting. ik zorg er vaak voor dat de sluiting tweeledig te gebruiken is, zodat de sluiting ook draagbaar is met ’n strakke spang Hierdoor krijg je een ander sieraad, dat geeft op ’n slimme wijze meer variëteit.

Sluiting materiaal

Er kunnen verschillende materialen gebruikt worden als basis voor een sluiting oa. zilver, geelgoud, witgoud, roodgoud evt. kun je ook titanium gebruiken, alleen is dit materiaal niet te solderen en moeilijker te bewerken is, waardoor de mogelijkheden beperkt zijn.

De verschillende materialen zijn goed samen te combineren, evt. aangevuld met ’n edelsteen, waarvan de diamant de meest voorkomende is, vanwege zijn hardheid ,mooie glans en lichtinval. Uiteraard kunnen desgewenst alle edelstenen in een sluiting gezet worden, waar echter wel naar gekeken moet worden is de hardheid, hoe zachter de steen, hoe sneller deze slijt.

Het is mooi als je er iets heel persoonlijks van kunt maken, op ’t lijf geschreven, en daar werk ik ook samen met de klant naar toe, per slot is ’t de bedoeling dat aandacht naar deze sluiting uitgaat en voor lange tijd met veel genot en comfort gedragen gaat worden, zonder afbreuk te doen aan het parelcollier.

Sluiting van oud goud

Het is eveneens mogelijk om OUD GOUD, waar vaak emotionele waarde aanzitten te gebruiken voor de nieuw te creëren sluiting.

Foto's

Ik laat u graag mijn creaties en werken in volle glorie zien.

Daarom heb ik op de pagina "Slideshows" een aantal fotoseries verzameld.

Kijk daar eens rustig naar.

Klik hier!