Overige Goudsmid werkzaamheden

Omsmelten oud goud

Hierbij maak ik gebruik van het goud welke de klant thuis heeft liggen in de kast en waar niks meer mee gebeurd omdat de modellen niet meer van de huidige tijd zijn en men ook niet goed weet wat de mogelijkheden zijn. Na dat besproken te hebben, haal ik eventueel oude stenen uit de sieraden en smelt alle goud samen tot EEN geheel. Vervolgens wals ik het goud in de juiste vorm en dikte, als basis voor bv een ring.

Op deze manier is het oude goud hergebruikt maar de mooie bijkomstigheid is dat de emotionele waarde die vaak aan een sieraad zitten toch bewaard blijven.

Zilverstiften

Na kennis gemaakt te hebben met zilverstiftkunstenaar Ben van der Wel, vorig jaar tijdens de nationale Kunstdagen, waarbij hij aangaf moeite te hebben met ‘t vinden van goede stiften om mee te kunnen tekenen hebben we de handen ineen geslagen om uit te zoeken wat de perfecte stift in zilver is om mee te tekenen. Die hebben we dus weten te vinden, en is dus vanaf heden verkrijgbaar.

Super zilverstift 999 zilver,
2 mm dikte met stifthouder; € 70,-
5,6 mm dikte met stifthouder; € 90,-

Reparaties & restauraties

Ik repareer en restaureer sieraden en juwelen altijd waarbij ik U altijd deskundig advies geef over de mogelijkheden. Ik zet alle edelstenen, en rijg of knoop uw (parel) colliers. Tevens voor uw horloge en klok reparaties kunt ook bij mij terecht maar dat besteed ik uit aan ’n erkende uurwerkmaker, terwijl u wel ’t gemak heeft dicht in de buurt terecht te kunnen met uw horloges en klokken.

Ook oude sieraden kunt u door mij laten vermaken tot een sieraad naar wens. Vaak heeft dit materiaal ,wat door een geliefde of door uzelf is gedragen, grote emotionele waarde. Bijvoorbeeld de ring van oma of die ene mooi edelsteen die u een nieuwe bestemming wilt geven. Wilt u de gravures behouden of juist alles laten omsmelten en een prachtig nieuw ontwerp van laten maken.

"Alles is bespreekbaar bij Goudsmid van der Werf!"

Foto's

Ik laat u graag mijn creaties en werken in volle glorie zien.

Daarom heb ik op de pagina "Slideshows" een aantal fotoseries verzameld.

Kijk daar eens rustig naar.

Klik hier!